Tipuri de peelinguri chimice:

 

  • Peeling superficial, este peelingul destinat netezirii pielii aspre si uscate, imbunatatirii texturii pielii agresate de soare si chiar cresterii tonusului fetei. Recuperarea este in general rapida, in majoritatea cazurilor implicand descuamari minore. Se recomanda o serie de tratamente spatiate pe o perioada de timp pentru obtinerea rezultatelor dorite. De obicei, nu este necesara o perioada de recuperare si, folosind o crema cu protectie solara, va puteti intoarce la activitatile obisnuite.

 

  • Peelingul mediu: tinta acestuia este epidermul si dermul superficial. Contine o concentratie puternica de acizi producand o descuamare mai importanta si mai prelungita (intre 5-7 zile). Imediat dupa tratament pielea este rosie si ocazional umflata, dupa o zi pielea devine bruna, iar dupa 2-4 zile incepe procesul de decojire. Este cel mai uzitat tip de peeling in cabinetele medicale. Printre indicatiile sale se numara: acneea, in aproape toate stadiile, petele pigmentare, cicatricile, uneori vergeturile si, desigur, stergerea ridurilor fine.

 

  • Peelingul profund, are cele mai spectaculoase rezultate. Este recomandat pentru tratamentul ridurilor, cicatricilor, petelor si in unele cazuri a leziunilor precanceroase. Tinta peelingului profund este dermul, fiind necesara anestezia generala pentru a reduce senzatia de arsura si durere. In urma procedurii pielea devine rosie, umflata, formandu-se vezicule si bule. Se pot forma cruste si fata devine bruna imediat dupa aplicatie. Se vor pierde multe straturi ale pielii intr-un interval de 1-2 saptamani. Temporar, pielea cea noua va avea aspectul si senzatia determinate de o arsura solara acestea diminuandu-se progresiv pana la disparitie, cu redobandirea aspectului normal al tenului.

 

Programati-va la consultatie si descoperiti ce beneficii va poate aduce dumneavoastra aceasta procedura!

CategoryDermatologie

For emergency cases        1-800-700-6200