PRP – Lifting-ul ” vampir”

“Am tineretea in sange…”

Desi pare o figura de stil, expresia din titlu reprezinta adevarul la propriu: in sangele nostru exista o multime de molecule biologic active, implicate in repararea si regenerarea organismului.

Ni se pare ca suntem mereu aceiasi, dar tesuturile noastre sunt  “daramate’’ si reconstruite permanent. Cu trecerea timpului, aceste procese incetinesc si, ca urmare, tesuturile sunt reimprospatate tot mai rar si incomplet, fapt care determina aparitia modificarilor asa zise « de varsta ».

Imbatranirea nu poate fi oprita… Acesta e un dat al lumii vii…  Din fericire ne pricepem destul de bine sa estompam efectele ei.

Noua tehnica de regenerare celulara autologa (ACR) reprezinta biostimularea celulelor dermului prin injectarea unui extract obtinut din propiul sange al pacientului (autolog), bogat in plasma, plachete si celule stem (PRP). Cand injectam PRP in piele acesta actioneaza ca suport, dar si semnal, pentru formarea de componente noi (celule, colagen, acid hialuronic), crescand astfel rata vindecarii si restructurarii acesteia. Pe langa aplicatiile estetice, PRP este folosita in oftalmologie, implantologie dentara, ortopedie, traumatologie.

Metoda consta in recoltarea unei cantitati din sangele pacientului intr-un recipient ce contine un compus special, urmata de centrifugare, iar lichidul obtinut este reinjectat intradermic. Sunt folosite kit-uri speciale, sterile, manipularea nepresupunand contactul cu sangele sau plasma pacientului.

PRP este indicata :

  • pentru revitalizare: piele lasata, imbatranita , fara tonus, de culoare neomogena, cu riduri, atat la nivelul fetei,cat si al decolteului sau dorsului mainilor. Are un important efect de lifting, de unde si denumirea cu care s-a consacrat: lifting-ul «vampir »
  • dupa alte tratamente estetice medicale (peeling, laserterapie) accelerand procesele de vindecare si regenerarea,
  • in tratamentul alopeciei (caderii parului), cearcanelor, pungilor de sub ochi,
  • ca metoda de umplere a ridurilor, inlocuind acidul hialuronic,
  • in cazul celor alergici sau al celor care nu doresc sa foloseasca produse sintetice sau straine organismului (Botox),
  • in dermatologie mai este utilizata cu succes in tratamentul ulcerelor cronice, vasculare si diabetice.
CategoryDermatologie

For emergency cases        1-800-700-6200