• Ce este scleroterapia?

Scleroterapia este o metoda de distrugere a micilor vene superficiale atat de inestetice. Consta in injectarea unui agent sclerozant direct in interiorul vasului respectiv. Acesta este ulterior resorbit de organism, de aceea, disparitia propriu-zisa a venulei devine efectiva dupa aceasta perioada (aproximativ 4-8 saptamani).

Scleroterapia este adeseori preferata, datorita costurilor reduse comparativ cu metoda de tratament cu ajutorul laserului.

  • Cine este candidat?

Medicul va determina cine trebuie sa beneificieze de aceasta terapie. In timpul consultatiei, in urma studierii istoricului medical si a examinarilor specifice, se stabilesc cauzele si severitatea afectiunii dumneavoastra precum si terapia specifica.

In functie de tipul problemelor venoase este recomandata o combinatie a diferitelor metode de tratament.

  • De cate tratamente este nevoie?

Este necesara o serie de tratamente pentru a obtine rezultate optime. In unele cazuri 2-3 tratamente sunt suficiente.

 

  • Cum se face tratamentul?

Medicul va examina si analia vasele in chestiune. Strategia terapeutica pentru eradicarea problemelor venoase va fi decisa ulterior. Vi se va cere sa stati in picioare in timp ce venele respective vor fi marcate si fotografiate. Agentul screlozant este apoi injectat in venele tinta. Disconfortul este minim, nefiind necesara anestezia.

 

CategoryDermatologie

For emergency cases        1-800-700-6200