Extinderea activității clinicii Prosana Medical Center

S.C. PROSANA MEDICAL CENTER S.R.L., cu sediul în Constanța, str. Ion Rațiu nr.113, cod poștal 900628, județul Constanța, România, anunţă finalizarea contractului de finanțare nerambursabilă de către AM POC, pentru implementarea Proiectului nr. <cod RUE> 544 intitulat: “ GO GREEN PROSANA”

Data începerii proiectului este 27.06.2022, iar data finalizării proiectului este 31.12.2023. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 1.214.812,61 lei, din care asistență financiară nerambursabilă solicitată 988.820,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR 828.294,82 lei.

Cod SMIS: 160569.

Obiectivul general al proiectului este: Relansarea economică a societății în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Dotarea cu echipamente și utilaje de ultimă generație care reprezintă investiții care permit o contribuție semnificativă la atenuarea schimbărilor climatice fără a prejudicia în mod semnificativ alte obiective de mediu.
  2. Creșterea productivității muncii în anul 3 de sustenabilitate cel puțin cu 15% față de cea înregistrată în anul 2020.

Rezultatele proiectului:

  1. Achiziționarea de dotări – utilaje și echipamente – a căror contribuție la obiectivele de mediu reprezintă minim 20% din valoarea proiectului.
  2. Informare și publicitate aferentă proiectului conform MIV.
  3. Menținerea numărului mediu de angajați în anul 3 de sustenabilitate la nivelul înregistrat în anul 2020.
  4. Conformarea la prevederile legale referitoare la protecția datelor cu caracter personal pe perioada de implementare a proiectului.

Rezultatele proiectului constau în achiziția a 3 active corporale specifice activității de prestare servicii medicale:

-ecograf Doppler color de înaltă performanță HERA W9 – 1buc. O nouă dimensiune exclusiv în imagistica ecografică a fost definită cu noul HERA W9, un sistem cu ultrasunete inovativ, care oferă performanțe incredibile în aplicații de obstetrică, ginecologie, imagistica sânului, transformând chiar și cele mai dificile cazuri clinice în examinări de rutină.

-fotoliu EMSELLA -tratament pe bază de tehnologie electromagnetică de înaltă intensitate (HIFEM tehnology)- 1 buc. Tratamentul cu Emsella este o procedură neinvazivă care nu necesită timp de recuperare a pacientului. Tratamentul restabileşte şi îmbunătățeşte controlul neuromuscular al musculaturii pelvine. În plus, contracţiile pelvine obţinute cu EMSELLA sunt supramaximale, cu mult mai intense decât contracţiile obţinute prin exerciţiile Kegel. Rapoartele stiinţifice au ajuns la concluzia că acest tratament a îmbunătăţit semnificativ calitatea vieţii (prin vindecare sau ameliorare importantă a simptomelor) la 95% din pacientele care au beneficiat de tratament. Rezultatele sunt excelente şi sunt remarcate de paciente după primele ședințe de terapie mai ales în incontinentele urinare ușoare şi medii. Suntem susținătorii metodelor de tratament cât mai puțin invazive și agresive. Astfel, mai puține femei vor avea nevoie de tratamente chirurgicale pentru aceste afecțiuni supărătoare, știind că actul chirurgical induce în general teamă și anxietate.

– aparat laser CO2 APHRODITE™ – 3-IN-1 – 1 buc. Laser CO2 multidisciplinar pentru tratamente în ginecologie, dermatologie si chirurgie estetic.

Laserul CO2 APHRODITE™ dispune de cel mai performant drive RF și de revoluționarul mod STAMP (fracționat). Sistemul este ultra-performant și versatil, cu aplicații complexe în dermatologie și ca laser CO2 fracționat sau laser chirurgical (super-puls, ultra-puls, continuu) prin schimbarea aplicatorului în funcție de necesitățile fiecărui pacient.

TRATAMENTE APHRODITE™ – DERMATOLOGIE tratamente anti-aging și anti-rid keratoză seborheică, pistrui, lentigo, rejuvenarea pielii foto-îmbătrânite, redimensionarea porilor tonifierea și retexturarea tenului, probleme pigmentație tramanentul cicatricilor, vergeturilor intervenții chirurgicale în dermatologie

APLICATOARE ABLATIV FRACŢIONATE „STAMP” ŞI CHIRURGICAL Leziunile termale exacte permit pătrunderea mai adâncă a razelor și diminuează senzația de durere

MODUL FRACŢIONAT STAMP Energia laserului CO2 este livrată adânc în ţesut prin metoda STAMP- fracționată, acesta având abilitatea de a livra fiecare „coloană” laser perfect vertical pe zona de tratament, ceea ce determină un raport optim distrucţie-remaniere tisulară, cu timp mai redus de vindecare.

Terapia laser vaginală se bazează pe efectul extrem de performant al tehnologiei laser fracționate specializate pentru reepitalizarea rapidă a mucoasei vaginale, reducerea laxității canalului vaginal, însănătoșirea zonei intime și îmbunătățirea aspectului său. Protocol de tratament este delicat, non-invaziv și non-chirugical. Procedura de stimulare cu laserul CO2 nu presupune incizie, sângerare, anestezie și nu există perioadă de refacere postoperatorie. Sistemul Aphrodite cu tehnologie fracțională laser CO2 este un sistem revoluționar de tratament pentru femei, pentru incontinență urinară și rejuvenare vaginală. Laserul CO2 APHRODITE™ dispune de cel mai performant drive RF și de noul mod STAMP în tratamentele laser fracționate. Sarcina, menopauza, dar mai ales nașterea pe cale vaginală pot cauza sindromul de incontinență urinară, prin pierderea fermității musculaturii vaginale.

Impactul investiției la nivelul localităţii Constanta constă în asigurarea de asistență medicală de înaltă calitate.