Fire PDO de lifting și revitalizare

Ce este?

Este o tehnică inovatoare de reîntinerire, care oferă beneficiile unei invenții chirurgicale, dar necesită doar o scurtă perioada de recuperare. Are un excelent efect de restructurare și redensificare a pielii precum și un efect de *lifting* a cărui intensitate diferă în funcție de zona de inserție și tipul de fire folosit. Aspectul facial se îmbunãtãțește treptat și subtil, rezultatul obținut fiind foarte natural.

Cum se realizează?

Se folosesc fire biodegradabile din polidioxanona (PDO), policaprolactona (PCL), materiale utilizate vreme îndelungată pentru realizarea suturilor chirurgicale. Ele sunt introduse cu ajutorul unor canule subțiri, se atașează în țesutul subcutanat și, dacă sunt poziționate corespunzător, creează tensiune în direcția dorită. Această întindere ușoară a țesutului subcutanat și a plielii determina sinteză naturală de țesut conjuctiv nou (fibroză). Firele rămân în țesuturi timp de aproximativ 6 până la 12 luni după inserție, în funcție de grosime, materialul din care sunt sintetizate și metabolismul local al pacientului.

Procedura se desfãșoarã de obicei în etape, schema de tratament cuprinzând de obicei o ședințã de lifting și 2-3 sesiuni de redensificare a țesutului. Anestezia locală de contact poate fi suficientă, dar de obicei se realizează anestezie locală prin infiltrație.

Care sunt avantajele?

Prin urmare, este o metodă accesibilă, care permite liftingul pielii și densificarea semnificativă a dermului pentru o perioada de timp, fără riscuri majore. În comparație cu liftingul facial convențional, liftingul cu fire resorbabile oferă unele beneficii pentru pacient.. înseamnă mai puțîn stress, pentru că intervenția este în mod semnificativ mai redusă (aproximativ 60 – 90 de minute), nu există cicatrici vizibile, vindecarea este mai rapidă, nu necesită anestezie generală.

Procedura nu este lipsită de efecte adverse, cele mai frecvente fiind apariția echimozelor și hematoamelor, tumefierea și durerea, însă acestea sunt temporare și se vindecă fără a lăsa urme.

Această metodă poate fi folosită în toate zonele feței (obraji, șanțuri nazolabiale, riduri „marionetă”, riduri de expresie, frunte) dar mai ales rezolvă probleme cãrora lifting-ul facial cu acid hialuronic nu le oferă soluție.. corecția bãrbiei duble, gâtului, decolteului sau ridicarea sprâncenelor. Sunt indicate și în corecția excesului de piele din alte zone ale corpului, precum partea superioară a brațelor, fesele și abdomenul.

Procedura anti-aging cu fire de suspensie este ușor de integrat cu celelalte metode de tratament care vizeazã alte aspecte ale îmbãtrânirii..acidul hialuronic, toxina botulinica, PRP-ul, tratamentele cu ultrasunete sau cu laser fracționat.

La Prosana Medical Center utilizăm această procedură pentru următoare INDICAȚII:

  • liftingul facial în cazuri selecționate
  • restructurarea dermică
  • corecția bărbiei duble
  • corecția cearcănelor

Programați-vă la consultație și descoperiți ce beneficii vă poate aduce dumneavoastră această procedură!