Mezoterapia
Ce este mezoterapia?
Mezoterapia reprezintă o metodă de tratament, prin care se injectează cantitați minime de medicament/produs, exact la locul de acțiune. În funcție de zona tratată, de tipul și cantitatea substanțelor introduse distanța între înțepături este cuprinsă între 0,5 și 2 cm. În funcție de scop, se folosesc pentru mezoterapie cocteiluri speciale cu vitamine si alte molecule biologic active, acid hialuronic simplu sau în combinație cu aminoacizi, PRP (plasmă îmbogățită în trombocite), chiar și toxină botulinică, când vrem să tratăm transpirația excesivă.
Este eficientă in restructurarea-revitalizarea facială, unde are rezultate spectaculoase prin folosirea acidului hialuronic, pentru lipoliză-eliminarea grăsimii localizate (bărbie dublă, pungi sub ochi, adipozitate abdominală), în ameliorarea celulitei, în tratamentul căderii părului atat la femei, cât și la bărbați.
Cât timp durează rezultatele?
Rezultatele mezoterapiei variază în funcție de stilul de viață, o dietă sănătoasă și activitatea fizică zilnică permițând menținerea rezultatelor mezoterapiei anticelulitice și lipolizei o perioadă mai îndelungată. În cazul mezoterapiei de revitalizare-restructurare a tenului, având în vedere că îmbătrânirea este un proces fiziologic care actioneaza continuu, este necesară reluarea periodică a tratamentului sau efectuarea unor ședințe de întreținere care să ducă la durabilitatea rezultatului.
De câte tratamente am nevoie?
În funcție de anumite circumstanțe și de condiția zonei ce trebuie tratată se vor stabili substanța folosită și numărul ședințelor necesare recuperării. De exemplu, pentru reducerea celulitei, în comparație cu reducerea grăsimii, este necesar un număr mai mare de ședințe.
In general, ședințele se efectuează săptămânal, în serii de 4-6 sau 10-12, în funcție de scop. Sau pentru restructurarea tenului, sunt produse ce conțin acid hialuronic ce se injectează la 10 zile in serii de câte 4, sau produse care se injecteaza o singură dată la 8-10 luni. Numărul si frecvența tratamentelor necesare se stabilesc la consultație.
Ce pași preliminari sunt necesari?
Înaintea procedurii se studiază istoricul medical și se efectuează un examen clinic în cadrul unei consultații. Numărul si frecvența tratamentelor necesare se stabilesc tot la consultație.
Programați-vă la consultație și descoperiți ce beneficii vă poate aduce dumneavoastră această procedură!