Scleroterapie pentru varice

Ce este scleroterapia?

Scleroterapia este o metodã de distrugere a micilor vene superficiale atât de inestetice. Constã în injectarea unui agent sclerozant direct în interiorul vasului respectiv, care se contractã pentru un timp ca rãspuns la injuria suferită. Nemaifiind irigat cu sânge, acesta este ulterior resorbit de organism, de aceea, dispariția propriu-zisã a venulei devine efectivã dupã aceastã perioadã (aproximativ 4-8 sãptãmâni). Scleroterapia este adeseori preferatã, datoritã costurilor reduse, comparativ cu metoda de tratament cu ajutorul laserului.

Cine este candidat?

Medicul va apreica cine beneficiazã de aceastã terapie. În timpul consultației, în urma studierii istoricului medical și a examinãrilor specifice, se stabilesc cauzele și severitatea afecțiunii dumneavoastrã, precum și terapia specificã. În funcție de tipul problemelor vasculare este recomandată o combinație a diferitelor metode de tratament, având în vedere că insuficiența venoasã (cauza cea mai frecventã a venectaziilor) este o afecțiune cronică, lent progresivã.

De câte tratamente este nevoie?

Este necesară o serie de tratamente pentru a obține rezultate optime. În unele cazuri 2-3 tratamente sunt suficiente.

Cum se face tratamentul?

Medicul va examina și analia vasele în chestiune. Strategia terapeutică pentru eradicarea problemelor venoase va fi decisă ulterior. Vi se va cere să stați în picioare în timp ce venele respective vor fi marcate și fotografiate. Agentul screlozant este apoi injectat în venele țintă. Disconfortul (durere cu caracter de arsură) este minim, nefiind necesară anestezia.

Programați-vă la consultație și descoperiți ce beneficii vă poate aduce dumneavoastră această procedură!