Un număr din ce în ce mai  important de femei se confruntă cu o serie de modificări la nivelul zonei genitale odată cu trecerea timpului.  Aceste modificări ale organelor genitale pot deteriora semnificativ calitatea vieţii prin modificarea calităţii vieţii sexuale şi prin disfuncţiile de urinare. Este foarte neplăcută incontinenţa urinară în condiiţile în care speranţa de viaţă creşte cu fiecare an şi femeile sunt cu o activitate fizică şi socială din ce în ce mai semnificativă.

Modificările organelor genitale consecutive sarcinilor şi naşterilor pot induce alterări funcţionale şi sexuale chiar femeilor tinere. Lipsa satisfacţiei sexuale poate scădea semnificativ calitatea vieţii de cuplu a acestor femei cu atât mai mult cu cât  în această perioadă există un cumul de factori de stress (alăptarea, îngrijirea bebeluşului) care îi pot afecta încrederea în sine.

Menopauza prin scăderea sintezei hormonilor estrogeni induce atrofierea mucoaselor genitale, în special a mucoasei vaginale. Deterioarea calităţii mucoasei vaginale  în climacteriu afectează funcţia de susţinere a organelor pelvice, în mod special susţinerea vezicii urinare şi a uretrei. Astfel, este explicată incidenţa crescută la femeile  în menopauză a problemelor datorate prolapsului organelor pelvice şi a incontinenţei urinare.

Specialiştii uro-ginecologi din cadrul clinicii noastre sunt pregătiţi să evalueze cu maxim de competenţă şi profesionalism aceste patologii şi să propună fiecărei paciente o conduită terapeutică personalizată care să aibă drept rezultat creşterea calităţii vieţii. Problemele medicale vor fi abordate prin prisma adaptării terapiilor în funcţie de gradul de severitate a afecţiunilor respective şi a particularităţilor pacientelor.

Suntem susţinătorii metodelor de tratament cât mai puţin invazive şi agresive. Pot fi obţinute rezultate excelente pentru aceste afecţiuni prin metode moderne nechirurgicale cum ar fi terapia PRP vaginală, tehnicile de reeducare a musculaturii perineale prin tehnologii de stimulare electromagnetică (terapia HIFEM -EMSELLA) sau terapia vaginală laser. Astfel, mai puţine femei vor avea nevoie de tratamente chirurgicale pentru aceste afecţiuni supărătoare, ştiind că actul chirurgical induce în general teamă şi anxietate.

Dacă afecţiunea este mai gravă sau dacă aceste tehnici moderne de tratament nu au efectul maxim, specialiştii nostri uro-ginecologi cu mare experienţă în tratamentul chirurgical al acestor afecţiuni vor găsi pentru paciente cele mai bune soluţii chirurgicale de tratament. Numărul mare de paciente operate de specialiştii noştri uro-ginecologi şi rezultatele postoperatorii excelente sunt argumentele pentru care puteţi apela la noi cu toată încrederea.

Clinica noastră doreşte să fie cât mai aproape de femeile cu astfel de probleme. În ultimul an am demarat un proiect important de investiţii în aparatură modernă de înaltă performanţă pentru tratarea acestor afecţiuni ginecologice. Alături de terapia PRP vaginal pe care o oferim pacientelor noastre de peste 3 ani cu rezultate excelente vom completa serviciile medicale moderne începând cu luna august 2023 cu terapia HIFEM EMSELLA şi terapia laser vaginală cu dispozitivul laser CO2 APHRODITE.

Ȋn cadrul clinicii noastre puteţi beneficia de toate aceste terapii moderne integrate într-o viziune unitară şi profesionistă, adaptată nevoilor dumneavoastră.