PRP-lifting “Vampir”, pentru reîntinerire facială

“Am tinerețea în sânge…”

Deși pare o figură de stil, expresia din titlu reprezintă adevărul la propriu: în sângele nostru există o mulțime de molecule biologic active, implicate în repararea și regenerarea organismului. Ni se pare că suntem mereu aceiași, dar țesuturile noastre sunt “dărâmate’’ și reconstruite permanent. Cu trecerea timpului, aceste procese încetinesc și, ca urmare, țesuturile sunt reimprospatate tot mai rar și incomplet, fapt care determina apariția modificărilor așa zise „de vârstă”.

Îmbătrânirea nu poate fi oprită… Acesta e un dat al lumii vii… Din fericire ne pricepem destul de bine să estompăm efectele ei.

Noua tehnică de regenerare celulară autologa (ACR) reprezintă biostimularea celulelor dermului prin injectarea unui extract obținut din propiul sânge al pacientului (autolog), bogat în plasmă, plachete și celule stem (PRP). Când injectăm PRP în piele acesta acționează ca suport, dar și semnal, pentru formarea de componente noi (celule, colagen, acid hialuronic), crescând astfel rata vindecării și restructurării acesteia. Pe lângă aplicațiile estetice, PRP este folosită în oftalmologie, implantologie dentară, ortopedie, traumatologie.

Metodă constă în recoltarea unei cantități din sângele pacientului într-un recipient ce conține un compus special, urmată de centrifugare, iar lichidul obținut este reinjectat intradermic. Sunt folosite kit-uri speciale, sterile, manipularea nepresupunand contactul cu sângele sau plasma pacientului.

PRP este indicată:

  • pentru revitalizare: piele lăsată, îmbătrânita , fără tonus, de culoare neomogenă, cu riduri, atât la nivelul fetei,cât și al decolteului sau dorsului mâinilor. Are un important efect de lifting, de unde și denumirea cu care s-a consacrat: lifting-ul «vampir »
  • după alte tratamente estetice medicale (peeling, laserterapie) accelerând procesele de vindecare și regenerarea,
  • în tratamentul alopeciei (căderii părului), cearcănelor, pungilor de sub ochi,
  • ca metodă de umplere a ridurilor, înlocuind acidul hialuronic,
  • în cazul celor alergici sau al celor care nu doresc să folosească produse sintetice sau străine organismului (Botox),
  • în dermatologie mai este utilizată cu succes în tratamentul ulcerelor cronice, vasculare și diabetice.

Programați-vă la consultație și descoperiți ce beneficii vă poate aduce dumneavoastră această procedură!